In een tijd waarin werkgevers concurreren om talent, zijn secundaire arbeidsvoorwaarden van onschatbare waarde. Eén van deze voordelen die steeds populairder wordt, is het aanbieden van tankkaarten aan werknemers. Dit eenvoudige extraatje kan een grote impact hebben op zowel de werknemers als het bedrijf.

Kostenbesparing voor werknemers

Eén van de meest voor de hand liggende voordelen van het aanbieden van tankkaarten aan werknemers is de kostenbesparing die het met zich meebrengt. Tanken kan een grote maandelijkse kosten zijn voor veel werknemers, vooral voor diegenen die verder weg wonen of veel onderweg zijn voor het werk. Met tankkaarten kunnen werknemers profiteren van kortingstarieven of zelfs volledige vergoeding van hun brandstofkosten, wat hun financiële last verlicht.

Gemak en efficiëntie

Tankkaarten bieden werknemers een groot gemak en efficiëntie in hun dagelijkse leven. In plaats van zelf brandstofkosten voor te schieten en deze later te moeten aangeven, kunnen werknemers eenvoudigweg hun tankkaarten gebruiken om direct bij het tankstation af te rekenen. Dit bespaart hen tijd en gedoe en stelt hen in staat zich te concentreren op hun werk in plaats van administratieve rompslomp.

Stimulans voor duurzaamheid

Het aanbieden van tankkaarten kan ook een stimulans zijn voor duurzaam gedrag onder werknemers. Veel tankkaarten bieden de mogelijkheid om te kiezen voor milieuvriendelijke brandstoffen of om deel te nemen aan programma’s voor CO2-compensatie. Door werknemers aan te moedigen om bewustere keuzes te maken op het gebied van brandstofverbruik, kan een bedrijf zijn ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een schonere toekomst.

Werknemerstevredenheid en -loyaliteit

Het aanbieden van tankkaarten aan werknemers kan een positief effect hebben op de tevredenheid en loyaliteit van het personeel. Werknemers waarderen het wanneer hun werkgever investeert in hun welzijn en hen voorziet van praktische voordelen. Dit kan leiden tot een hogere mate van betrokkenheid, productiviteit en loyaliteit onder werknemers.

Aantrekkelijkheid als werkgever

Voor bedrijven kan het aanbieden van tankkaarten een verschil maken in het aantrekken van nieuw talent. Potentiële werknemers kunnen de voordelen van een tankkaart als een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde beschouwen bij het vergelijken van verschillende werkgevers. Door dit extra voordeel aan te bieden, kan een bedrijf zich onderscheiden.

Kostenbeheersing voor bedrijven

Hoewel het verstrekken van een tankkaart voor bedrijven een grote investering kan lijken, kunnen bedrijven op de lange termijn profiteren van kostenbeheersing. Door groepsaankopen kunnen bedrijven vaak gunstige tarieven genieten bij brandstofleveranciers, waardoor ze uiteindelijk geld kunnen besparen op de totale brandstofkosten van hun werknemers.